Waarom de badkamer altijd op slot moet.

Content warning: seksueel misbruik, angst, manipulatie, aanranding, agressie

Tien jaar geleden stond de 16-jarige ik onder de douche. Oké, ik lieg. Het is niet exact 10 jaar geleden. En het was een bad met een douchekop. Vanaf nu niks dan de waarheid. Beloofd.

Daar stond ik dus. In Gent. In het huis van mijn 4 jaar oudere vriendje. Of tenminste, het huis dat zijn vader huurde voor de familie. Ik sliep daar wel vaker. Want na vakanties mochten we pas op maandagochtend weer binnen op internaat. En als je ouders zo’n twee uur van je internaat wonen, dan komt een vriendje in Gent wel van pas.

Dat was natuurlijk niet de enige reden waarom ik met hem ging. Knap, dat was hij zeker. Dat vond ik toch. Brede borstkas en hiphopoutfits kon ik zelden weerstaan bij mannen. Ook had hij een schattig accent in het Engels. TO DIE FOR.
Had hem leren kennen op de Gentse feesten. Via vrienden, die ik dan weer online leerde kennen.

We gingen sinds een paar maanden. Mijn eerste échte vriendje (want liefjes van 10 dagen tellen niet, toch?). Het was allemaal even wennen. Want wat doe je met zo’n vriendje. En wat niet? Hij had wel al ervaring met relaties. Dus ik bofte. Een man met ervaring, daar hield ik van. Nee, niet op die manier. Want we waren na twee maand nog altijd niet intiem geweest. Hoewel hij dat wel wou.

“If you want to sleep next to me, I want you to sleep naked. That’s what girlfriends do.” Met tegenzin trok ik alles uit. Maar hey, dat doen liefjes toch? Hij betastte me. En verwachtte hetzelfde van mij terug. Ik aarzelde. Ik wou dit helemaal niet.
Mijn oma’s woorden -die nog maar net was overleden- spookten door mijn hoofd. “Ge hebt nog een heel leven tijd om me iemand te vrijen. Wacht nog maar efkes.” En dat was ook wat ik wou op dat moment. Ik wou wachten. Minstens 6 maand.

Maar elke keer ik dat zei, werd hij razend. Dat gebeurde wel vaker. Ik schrok altijd weer. De woede in z’n ogen was onuitputtelijk en drong door tot in mijn ziel. “If you don’t wanna have sex with me, I want you to do other stuff.” Maar nee, ook dat wou ik niet. Other stuff. Ik schaamde mij, zo naakt naast hem liggend.

– Nu ik dit schrijf, moet ik bijna kokhalzen. Ik krijg een raar gevoel in mijn buik. Ik voel me ongelofelijk misselijk nu.-

Daar stond ik dus. Onder de douche. In Gent. Naakt. Alle innerlijke zonden van mij afschuren. Het liefst met zo veel mogelijk zeep.
Maar hij stond er ook. Loerend op 2 meter afstand. Want hij wou me zien. Hij wou zien hoe ik, naakt, in de douche stond. Aan het baden in bijna-tranen. Hij genoot ervan. Ook al stond ik daar poedelnaakt, nog kleedde hij me uit met z’n ogen. Lust? Ik weet het niet.

Daar stond ik. Het moest wel. Want that’s what girlfriends do, right?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.